fredag, augusti 07, 2009

30-års semestern

I vintras när kärleken skulle fylla 30 började vi fundera på hur vi skulle fira detta. Ganska snabbt spolade vi idén på en stor gemensam 30-års fest hemma i A-a. Vad vi behövde var en egen liten minisemster. Så vi hade varsina ganska små och trevliga kalas och önskade oss ekonomiskt bidrag till denna planerade semester. Det blev två underbara dygn i ett soligt och somrigt Halmstad.

Vi bodde på First Hotel Mårtensson, det hade ett perfekt läge, jag hade nog hoppats på lite högre standard, det skulle tydligen vara fyrstjärnigt. Men badrummet var lika sunkigt som vårt 80-tals badrum hemma i lägenheten. Detta förstörde dock på intet vis vår underbara barnfria semester.
Vi drack god öl, läste goda böcker, sov när vi ville, pratade när vi ville (utan att bli avbrutna), åt god mat och bara njöt av att ha ca 48 timmar utan någonting inplanerat. Vi gjorde bara saker som vi kände för. Underbart. Det var lite konstigt de första timmarna, lite svårt att slappna av och förstå att vi inte hade någon tid att passa. Men vi vande oss oförskämt snabbt och behövde bara ringa hem några gånger för att kontrollera att läggningen hade gått bra och att inga barn hade försvunnit på Liseberg. Mor och Far, speciellt Far, tyckte att om man är så fånig att man måste ringa hem och kolla läget när man är på barnfri semester så förtjänar man inga seriösa svar på hur det går. Jag längtar tillbaka och vi har konstaterat att det inte får dröja 3,5 år till nästa gång igen.
Men det är väldigt skönt att vara hemma hos Gosegrisen och Gullebullen också. Att få träffa vår Finska Flicka är också väldigt skoj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar