torsdag, november 05, 2009

Tack buffé september 2009 sid, 24-25

Den här veckan har vi ätit tre nya rätter från icas billiga-vecka-recept. Morotssoppan med jordnötspeston har jag redan hyllat, men här kommer fler hyllningar. Gårdagens falukorvsgryta med honungsäpplen, var riktigt god. Smakerna var som ugnsbakad falukorv, men med en smarrig gräddsås också. Mycket bra matlåda för mig idag. Men dagens rätt verkade lite småtrist vid första anblicken. Färsbiff med rödlöks- och äppelsalsa. Färsbiffen var kryddad med 1 msk kardemumma (!) Jag var mycket skeptisk men det var inte alls dumt, har aldrig hört talats om karedemummakryddad köttfärs förut. Salsan hade skal och saft från en hel citron och den finfina syran från den var perfekt i kombination med kardemummasmaken. Till detta serverades riktigt vitlöksmarinerade potatisklyftor. Det var så fantastiskt gott, Gosegrisen vräkte i sig men bytte ut salsan mot lingonsylt. Det här receptet har fått fast boende i min recepthög.

På söndag ska vi pröva det sista receptet, kycklingwok, det verkar vara alladeles vanligt. Vi får väl se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar