tisdag, november 24, 2009

Nya förskolan

I morgon ska vi åka och hälsa på på barnens nya förskola. Inskolningen börjar om en vecka och vi tänkte att det är bra för Gosegrisen att få se hur det ser ut och träffa personalen så att han vet vad det är som väntar. Det ska bli väldigt spännande och för det mesta känns vårt flyttbeslut bra. Men så kommer all oro krypande ibland. Vad 17 håller vi på med. Vi tar vår lite osäkra och blyga 5 åring från sin trygga förskola och sina kompisar och stoppar in honom på en helt okänd skola som han dessutom bara ska gå på i ett halvt år innan det är dags att börja nollan. Tänk om han inte får några nya kompisar och kommer vara en ledsen och ensam lite Gosegris länge framöver. Vad jobbigt det kommer bli för mig, tänker egoisten då. Hur ska jag orka med skolan, ekonomin och en deprimerad 5-åring? Men sen tänker jag ändå att det är ju delvis för hans skull som vi flyttar. Vi har inte tyckt att skolan här verkar så bra. Gosegrisen kanske skulle må bra av en nystart och en chans att inte vara så blyg och rädd. Det kan man aldrig så noga veta. Han längtar till i morgon och är väldigt sugen på att få komma och hälsa på och leka på den nya förskolan i alla fall. Alltid någon tröst, hoppas det går bra. Rapport kommer i morgon!

3 kommentarer:

  1. Det går sikkert helt fint. Adam og Felix klarte det helt fint, nytt sted, nytt land og nytt språk... Det gikk ca 2-3 uker för allt normaliserte seg:)

    Klem Lene

    SvaraRadera
  2. Huu, jag har flyttat på 5-åring. Det var en stor kris i några dagar sen gick det bra.
    Men hon ska fortfarande köpa tillbaka vårt gamla radhus när hon blir stor!

    SvaraRadera
  3. Tack för sanningarna, hoppas det går bra för oss med. Lene, du får skriva ett brev på FB och berätta om flytten, varför då? har ni sålt det fina lilla huset?

    SvaraRadera