måndag, november 30, 2009

Det är dyrt och frustrerande att vara atopiker

Min Daktakort salva är slut. Sen ganska länge. Då blir jag ganska snabbt dålig i skinnet i ansiktet och på hals. Idag skulle jag vara duktig och ringa och beställa nya recept, inom ett år eftersom man inte får göra det på telefon annars. Då fick jag en sån där förbannad pretto sjuksköterska som utövar sin makt genom att prata om ansvar och hur faaaarligt kortison är. Hon kunde absolut inte be en läkare skriva ut en mild kortisonsalva så där utan vidare utan att han/hon hade tittat på mig. Och eftersom den läkare som skrev ut till mig senast inte jobbad där längre så gick det helt enkelt inte för sig. Jag försökte prata om att detta har jag haft hela livet, daktakort har jag behandlat med sedan 1998 och på hudkliniken är det aldrig några problem med att få den salvan. Då hittade hon inget remissvar från hudkliniken och det stämde ju för den remissen skickades från mödravårdcentralen. SKIT OCKSÅ!

Så nu måste jag betala för ett läkarbesök på fredag bara för att en idiotsjuksköterska inte hade någon lust alls att lyssna på mig. Ska jag springa till doktorn och visa mig varje gång ett recept tar slut så vill jag att besöket ska vara gratis. Det är ju inte så att problemet är tillfälligt jag kommer ju ha det så här resten av livet. Förbannade jävla skit vad sur jag blev på henne. Hon var så fruktansvärt nedvärderande och bossig. Jag hade fel fel fel och hon hade synnerligen och verkligen rätt i detta allvarliga ärende om en mild kortisonsalva.

Bläää!

Förlåt alla snälla rara sjuksköterskor som jag känner. Ni är säkert fantastiska. Bara jag slipper höra ett försvarstal över bitchen i telefonen är jag nöjd.

2 kommentarer:

  1. Tjena, jag skulle också blivit asförbannad. Fast som sjuksköterska kan man bossa tillbaka och då får man oftast som man vill. Ett annat osympatiskt knep är att säga allra först att man är kollegor för då slipper man bli bossad över från allra första början.

    Ett annat knep som ssk använder (vi schyssta!) är att patienter oftast kan mer om sin sjukdom än man själv så det är bara att lyfta på hatten.

    Men förresten får du inte gå på hud alltid? Låter som en sur distrikta det där, inte som en hudspecialist.

    SvaraRadera
  2. -Precis! Presentera dig som "Lisa, sjuksköterska på iva (vilket du då såklart menar icke verklig arbetsplats med), eller annan trevlig bokstavskombo" Och fortsätt förtroligt med att du behöver ett nytt recept med en röst som det vore en sann idiot att ifrågasätta!

    Fast...snart kan du väl få din salva utskriven utan att behöva ringa!?!

    /Annahanna som förresten fått denna omtalade livsfarliga smörja utskriven per telefon utan att bli inspekterad OCH dessutom med det glada rådet att smörja in bröstvårtorna innan amning (så min spädis får i sig ordentligt med det onyttigt kortison).

    SvaraRadera