fredag, december 25, 2009

Det gick ju bra detta!

Gårdagen, alltså självaste julafton, flöt ju på ganska fint. Vi överlevde. Det började bra med lyckliga barn över julstrumpans innehåll. Gullebullen fick lite duplo och Gosegrisen en litet kassaskrin med 150 kr i. Han var lycklig över detta säkert en halvtimme. Sedan började han undersöka alla julklappar under granen med stor entusiasm, denna byttes till slut ut mot förtvivlan. Han var fullkomligt övertygad om att han inte skulle få den Power Miner som han önskat sig. KArtongerna var alldeles för små för det, så han la sig på golvet och surade ganska länge. Till slut blev jag också sur, jag tyckte inte han skulle ta ut sorgen i förskott och menade att han var välkommen att lägga sig och grina på golvet efter att alla julklappar var öppnade, inte innan. Han blev ännu surare och vi skrek lite tillv arandra.Sedan kom jag på den diplomatiska lösningen att när Kalle Anka var slut och paketen skulle öppnas skulle han få välja vilket paket som skulle öppnas först. Då blev allt bra och vi kunde gå ut och göra snögubbe och åka pulka i racerfart.

Julbordet var lagom och gott. Barnen fick först och Gosegrisen tappade tålamodet igen, det var ju en och en halv timme kvar till Kalle Anka skulle börja. Då hittade vi Grinshen på tv och det var lämpligt nog slut lagom till Kalle började. Vi, Långa Bror, Kärleken och jag kunde äta vår julmat och dricka vår nubbe i fred.

Under Kalle somnade jag och sedan var det dags för julklapparna. GG valde rätt paket först och julen var räddad, resten av paketen förutom en annan Power Miner från hans farmor och farfar ägnade han inte mycket uppmärksamhet åt. Men de var vväldigt bra och fina och förhoppningsvis kommer han upptäcka det snart.

Sen förflöt kvällen lyckligt, förutom nästa stora kris när det blev läggdags. GG var inte alls beredd och grät som en stucken gris när vi försökte ta Crystal Sweeper i från honom. Vi fick kompromissa och låta honom vara vaken en timma till. Det var nog dumt tänkt av oss att han skulle gå med på att lägga sig 15 minuter efter att legot var färdigbyggt.

Så idag ska granen ut och lägenheten städas.

GOD FORTSÄTTNING!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar